el traster de la clàssica




























Des de que tinc consciència, que pel menjador de casa sonaven vinils i discos de música clàssica (sobretot en dissabte, era la banda sonora de "PORTO SABATILLES, NO HE DE FER RES I VISCA LA LLIBERTAT").

Com a moltes persones que no hem anat al conservatori ni hem tocat (seriosament) cap instrument, la música clàssica sempre ha sigut una mena de monstre sense cap ni peus ni res. Valoràvem amb ganes alguns compositors i obres i més o menys teniem clares les etapes i moments cronològics (o no, eh, o no).

Res, que ja n'estic fins als collons. Per això, i gràcies a 1) que sóc un puto motivat i 2) que Spotify mola molt, he pensat que calia fer una llista ordenada i accessible d'obres destacades i discos recomanables de cada època.
He interceptat el meu pare, en pijama, i l'he obligat a repassar amb mi la història de la música en un din a4. 

Després, he pescat alguns blogs musicals de gent molt més intel·lectual i alta que nosaltres (i que deu anar en bici per algun puto poble del benestar nord-europeu on JA neva) i he anat recollint algunes recomanacions de discos. 

Això és una crida als musicòlegs, nerds de la clàssica i altres éssers superiors. Què falta, què sobra? Penseu que han de ser llistes assumibles temporalment en un món da feisbucs, tuíters, al kunvidat, i tal... Mica en mica hi aniré afegint romanticisme, impressionisme, òperes i contemporània. 

Gràcies i bon nadal.





Renaixement



Barroca



Clàssica

1 comentaris:

Macià Florit ha dit...

Per què ets tant guapo? (comentari seriós)

Publica un comentari a l'entrada

top